Skip to content
Duo Goliardi – “Polifonia in Due – Una piccola Storia della danza”
Duo Goliardi – “Polifonia in Due – Una piccola Storia della danza”

Μία απροσδόκητη συνομιλία ενός “παλιού” και ενός “καινούριου” οργάνου. 
Η μουσική του Μπαρόκ συνομιλεί με τη μουσική που φτιάχνεται σήμερα και οι χοροί του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης μπερδεύονται με ζωντανές χορευτικές μορφές της λαικής παράδοσης.

Το Duo Goliardi ιδρύθηκε το 2003 από τον φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα και τον ακορντεονίστα Κωνσταντίνο Ράπτη learn this here now. Με αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, το duo προσεγγίζει ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου από τον όψιμο Μεσαίωνα μέχρι τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και από ιστορικές?? ταραντέλες μέχρι την μουσική για όργανο του Γ. Σ. Μπαχ.

Στόχος του είναι από τη μια πλευρά να εκφράσει μουσική παλαιότερων εποχών μέσα από μια διαφορετική ηχητική προοπτική πιστή στο μουσικό κείμενο και ύφος (με διαφορετική βεβαία ενορχήστρωση) και από την άλλη πλευρά να προβάλει καινούργια έργα γραμμένα γι’ αυτό το συνδυασμό.
Συνεργάζεται με σημαντικούς συνθέτες της νεότερης γενιάς και έχει παρουσιάσει έργα σε πρώτη εκτέλεση.
Στη μέχρι τώρα πορεία του το Duo Goliardi έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτο με ράμφος
Κωνσταντίνος Ράπτης, ακορντεόν κονσέρτου (μπαγιάν)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ενετικό Ναό Αγίας Σοφίας, την Δευτέρα 20 /05/2013 και ώρα 21:15. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δημήτρης Κούντουρας

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στη Θεσσαλονίκη με τον G. Gourdier στο φλάουτο με ράμφος και με τον Ι. Μακοβέι στο φλάουτο.
Σπούδασε φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο και ερμηνεία παλαιάς μουσικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, (δίπλωμα σολίστ 2001) κι έπειτα στο Ινστιτούτο Παλαιάς Μουσικής της Ακαδημίας του Μιλάνου (με υποτροφία του ιδρύματος Μarco Fodella) καθώς και στο Ωδείο της πόλης της Βιέννης. Σπούδασε μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης στο Ινστιτούτο Παλαιάς Μουσικής του Τρόσινγκεν και παρακολούθησε σεμινάρια σε Γαλλία και Ιταλία με τους S. Marq και D. Bruggen. Καθηγητές του υπήρξαν οι Heiko ter Schegget, Wilbert Hazelzet, Kees Boeke και Daniele Bragetti. ¨Εχει διδάξει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και σε σεμινάρια στην Ακαδημία του Λουγκάνο, στις Ημέρες Παλαιάς Μουσικής του Φίχτελμπεργκ, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Μουσικό Χωριό του Πηλίου, στο καλοκαιρινό σεμινάριο “Giardino di Amadeus – Ticino”. Ερευνά ζητήματα και σχέσεις μουσικής και Ουμανισμού κατά τον 16ο και 17ο αιώνα ως υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κωσταντίνος Ράπτης

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης γεννήθηκε στα Ιωάννινα, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα ακορντεόν στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης από τη Μ. Παπανικολαόυ. Συνέχισε τις σπουδές του στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Ανοβέρου (Academy of Music and Theater) στην τάξη της Prof. Elsbeth Moser, ως υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον Ι. Παπαδάτο, πιάνο με τη Ν. Μιχαηλίδου και μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Κωνσταντίνος Ράπτης έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως σολίστ, καθώς και με σύνολα μουσικής δωματίου, συχνά παρουσιάζοντας έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Έχει συμπράξει μεταξύ άλλων με την ορχήστρα της όπερας Unter den Linden του Βερολίνου, την Academia Santa Cecilia, τις ορχήστρες της ραδιοφωνίας του Ανοβέρου και του Αμβούργου, το Ensemble Modern, την Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Συνεργάζεται με συνθέτες όπως οι Ε. Καραϊνδρου, Θ. Αντωνίου, Γ. Κυριακάκης, δίνει διαλέξεις, συμβάλλοντας στη διάδοση του ακορντεόν κονσέρτου. Είναι μέλος του κουαρτέτου tangos a cuatro, του Ensemble Megaphon και του Trio Górrion. Έχει ηχογραφήσει για την ECM (Ελένη Καραϊνδρου «Το λιβάδι που δακρύζει») και για την Άρκυς (Γιώργος Κυριακάκης «Ουλαλούμ»).Παράλληλα με τη συναυλιακή του δραστηριότητα συμμετείχε σε διαγωνισμούς ακορντεόν, λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις. Διετέλεσε βοηθός (Assistant) στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Ανοβέρου στην τάξη της Prof. Elsbeth Moser και από το 2005 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 20.05.2013
21:15
Ενετικός Ναός Αγίας Σοφίας
Ελεύθερη είσοδος
Rethymno Days - 2013

Οι εκδηλώσεις, τα νέα και οι δράσεις του Φεστιβάλ στο email σας

Δείτε επίσης

11.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Απόστολος Ρίζος, Κώστας Νικολόπουλος και Παναγιώτης Τσεβάς
04.06.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Pass…a tempo
16.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Γεράσιμος Τσαγκαράκης: Η γοητεία του “θορύβου”
15.05.2013
Rethymno Days - 2013
Σεμινάρια
Σεμινάριο κρουστών από τον Γεράσιμο Τσαγκαράκη
15.05.2013
Rethymno Days - 2013
Εκθέσεις
RANDOM / Έκθεση κόμικς και ζωγραφικής Θανάση Ψαρρού
26.04.2013
30_limakis
Μουσική
2Side Quartet
27.04.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
“Λαμπροφορεί των παθών του Κυρίου τας απαρχάς”
29.04.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Trio eClipsis – “As it fell upon a day” – Συναυλία κλασικής μουσικής
28.04.2013
Rethymno Days - 2013
Θέατρο
Die Wolke: Drops II – χοροθεατρική παράσταση
04.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Χριστίνα Κολοβού, Νίκος Κατριτζιδάκης – “Συναυλία Baroque για φλάουτο και βιολοντσέλο”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap